Известие

Collapse
No announcement yet.

Зауба на ток?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Зауба на ток?

Чета си аз едни теми , образовам се ... и оставам с впечетление че нашите италиянки си имат подобен (пореден) проблем..."стандартно".

И тъй като сега в студовете , вече 2 пъти паля студена колата "на косъм" , щото едвам върти стартера , а акумулатора е от друга моя кола и в него "се кълна" , та си викам , дали пък нямам и аз този проблем?

Има ли нещо "стандартно" в този проблем с нашите ... италиянки?
    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Проблема да не идва от новото ти радио?
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Една профилактика на стартерът и ще палиш от четвърт,ако всичко друго е наред.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
        Чета си аз едни теми , образовам се ... и оставам с впечетление че нашите италиянки си имат подобен (пореден) проблем..."стандартно".

И тъй като сега в студовете , вече 2 пъти паля студена колата "на косъм" , щото едвам върти стартера , а акумулатора е от друга моя кола и в него "се кълна" , та си викам , дали пък нямам и аз този проблем?

Има ли нещо "стандартно" в този проблем с нашите ... италиянки?
        Провери отпред под казанчето на антифриза,има разпределител на плюсове,ако има нещо хлабаво или клеясало се получава така
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ще погледна "разпределителя" , а проблема не е от новото радио , щото то е ново (от снощи) а проблема е стар (от 4 дена).

А "профилактика" на стартер...такова чудо няма , има ремонт и той е скъп , да го правя , ама да съм сигурен че там е проблема , а да наливам пари на посоки...не.
          Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
            А "профилактика" на стартер...такова чудо няма , има ремонт и той е скъп , да го правя , ама да съм сигурен че там е проблема , а да наливам пари на посоки...не.
            Колега,ти за обслужване на автомобила чувал ли си?
            Има едни бумаги с всеки автомобил,в които пише за разни срокове.
            Ремонт се казва,когато сваляш агрегат поради повреда,а когато го сваляш за да го почистиш,смажеш,смениш четките,зачистиш колектора и др. подобни се нарича обслужване,един вид профилактика.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Колега,ти за обслужване на автомобила чувал ли си?
              Има едни бумаги с всеки автомобил,в които пише за разни срокове.
              Ремонт се казва,когато сваляш агрегат поради повреда,а когато го сваляш за да го почистиш,смажеш,смениш четките,зачистиш колектора и др. подобни се нарича обслужване,един вид профилактика.
              Колега , чул съм нещо за обслужване на автомобили , все пак от 95та се занимавам с транспортна дейност и съм "обслужил" десетки мой таратайки...по десетки пъти всяка . Движа се с куфар с инструменти на задната седалка на Алфата , гедоре , прилично голям хидравличен крик , сериозни силови кабели , 2 прилични въжета за теглене и малко ел. инструменти в "детския" багажник...а куфара ми е на задната седалка , защото не влиза в багажника...заради метана.

Та явно не сме се разбрали правилно , затва ще поясня какво исках да кажа : Свалям го (поради каквато и да е причина) и дори да изглежда здрав , му сменявам втулки (лагери) и четки "профилактично" , е на това аз му викам ремонт...демек даване на пари.

Вчера си продадох една от таратайките , защото Алфата се опитва да ме фалира и затова "профилактични" пари не давам за сега , давам "належащи"...като например 100лв. на газаджийте днес .

Без лоши чувства...че се усеща напрежение вече.
              Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Няма напрежение,но преди да кажеш за нещо - те такова животно няма - премисли го пак.Животът е шарен.

Comment

Working...
                X